1 min čitanja


TikTok je popularna društvena mreža za dijeljenje kratkih videozapisa. Pokrenut je 2016. godine od strane kineske tvrtke ByteDance i brzo je postao globalni fenomen. TikTok omogućuje korisnicima snimanje, uređivanje i dijeljenje videozapisa duljine od 15 do 60 sekundi.Evo nekoliko ključnih činjenica o TikToku:

  1. Funkcionalnosti: TikTok korisnicima nudi širok spektar alata za uređivanje videozapisa, uključujući ugrađene efekte, filtare, glazbu i dodatke poput naljepnica. Također podržava stvaranje lip-sync videa, plesnih izazova, humorističnih skečeva, vlogova i mnoge druge vrste sadržaja.
  2. Dostupnost: TikTok je dostupan na više jezika i podržava korisnike širom svijeta. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na pametnim telefonima s operativnim sustavima Android i iOS.
  3. Algoritam i personalizacija: TikTok koristi složeni algoritam za prikazivanje sadržaja korisnicima. Ovaj algoritam uči iz ponašanja korisnika kako bi im pružio personalizirani sadržaj. Na temelju vaših interakcija s videozapisima, komentarima, pretraživanjima i praćenjima korisnika, algoritam će vam prikazivati videozapise koje bi mogli smatrati zanimljivima.
  4. Popularnost: TikTok je postao izuzetno popularan, posebno među mlađom generacijom. Mnogi korisnici su postali viralni zahvaljujući svojim originalnim videozapisima i stekli veliki broj pratitelja. Popularni TikTok kreatori često postaju influenceri i surađuju s brendovima za oglašavanje.
  5. Izazovi i trendovi: TikTok je poznat po svojim izazovima i trendovima koji se brzo šire među korisnicima. Ovi trendovi uključuju specifične plesove, mimove, glazbene trendove i još mnogo toga. Mnogi kreatori sudjeluju u tim trendovima kako bi privukli pažnju publike.
  6. Kontroverze: TikTok je također bio predmet kontroverzi i zabrinutosti u vezi s privatnošću podataka i sigurnošću. Postojale su brige da bi se podaci korisnika mogli koristiti na neprikladan način. Tvrtka je poduzela mjere za poboljšanje sigurnosti i transparentnosti svojih praksi.
  7. Utjecaj na popularnu kulturu: TikTok je imao velik utjecaj na popularnu kulturu, posebno u glazbenoj industriji. Mnoge pjesme su postale viralne na TikToku, što je rezultiralo njihovim uspjehom na glazbenim ljestvicama diljem svijeta.