1 min čitanja

Postoje nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira web hostinga: 

1. Potrebe vaše web stranice: Prvo, trebate da odredite što vaša web stranica treba da uradi i koliko resursa će vam biti potrebno za to. Ako imate malu personaliziranu blog stranicu, vjerojatno nećete trebati mnogo resursa, ali ako imate veliku e-trgovinu ili web stranicu  s mnogo posjetilaca, trebate da razmislite o hosting planu s više resursa. 

2.Tip hostinga: Postoji nekoliko različitih tipova hostinga, uključujući shared hosting, VPS hosting i dedicated hosting. Shared hosting je najjeftiniji, ali također i najmanje performansi, jer dijeliti server s drugim sajtovima. VPS hosting daje više resursa i kontrole, ali je skuplji od shared hostinga. Dedicated hosting pruža najviše resursa i kontrole, ali je i najskuplji opcija. 

3.  Podrška i brzina: Trebate da odaberete hosting kompaniju koja pruža dobru podršku, kako bi mogli da dobijete pomoć ako se pojave bilo kakvi problemi s vašom web stranicom. Također, brzina je važna za vašu web stranicu, jer ljudi obično neće čekati dugo da se stranica učita. Trebate da odaberete hosting kompaniju koja pruža brze brzine učitavanja. 

4. Cijena: Konačno, trebate da razmislite o cijeni hostinga. Obično možete da pronađete dobru kvalitetu po pristupačnoj cijeni, ali treba da budete svjesni da je skuplji hosting vjerojatno da će biti i bolji. Preporučljivo je da se posavjetujete s nekoliko različitih hosting kompanija i da proučite njihove ponude i recenzije korisnika prije nego što donesete odluku. To će vam pomoći da odaberete hosting koji će najbolje odgovarati vašim potrebama.