1 min čitanja

Motivacijski govor je javno izlaganje u kojem se navodi razlog zašto se treba nešto učiniti ili promijeniti.

Motivacijski govor može biti korisna tehnika za privlačenje pozornosti na neki problem ili potrebu i za motiviranje ljudi da se uključe ili poduzmu neke akcije. Evo nekoliko ključnih točaka koje treba uključiti u motivacijski govor: 

1. Izravno se obratite publici: Krenite s pozdravom i navedite ime publici. Ovo će pokazati da ste se trudili pronaći informacije o publici i da poštujete njezine potrebe i interese. 

2. Navedite razlog zašto govorite: U početku motivacijskog govora, navedite razlog zašto govorite i što želite postići s govorom. Možete navesti problem ili potrebu koju želite riješiti ili promijeniti. 

3. Istaknite svoju poruku: U središnjem dijelu motivacijskog govora, istaknite svoju poruku i navedite razloge zašto je važno da se ona sluša. Možete navesti primjere ili činjenice koje podržavaju vašu poruku. 

4. Pozovite publiku na akciju: U završnom dijelu motivacijskog govora, pozovite publiku na neku akciju. Možete ih pozvati da podignu ruku ako se slažu s vama ili da se pridruže nekoj grupi ili kampanji. 

5. Završite govor s pozitivnim porukom: Završite motivacijski govor s pozitivnom porukom