1 min čitanja

Postoje različite vrste bankarskog kredita, koje se razlikuju po iznosu, vremenu vraćanja, kamatnim stopama i drugim uvjetima. Evo nekoliko primjera: 

  1. Kredit za kupnju nekretnine: Ovaj kredit se uzima za kupnju nekretnine, poput stana ili kuće. Obično je potrebno dati nekretninu kao jamstvo za kredit.
  2. Kredit za kupnju automobila: Ovaj kredit se uzima za kupnju automobila. Obično se traži da se automobil daje kao jamstvo za kredit.
  3. Kredit za školovanje: Ovaj kredit se uzima za financiranje školovanja (poput fakulteta ili poslijediplomskog studija).
  4. Kredit za konsolidaciju dugova: Ovaj kredit se uzima za smanjenje više manjih kredita u jedan veći, s ciljem lakšeg vraćanja i niže kamate.
  5. Kredit za poslovne svrhe: Ovaj kredit se uzima za financiranje poslovnih aktivnosti, poput otvaranja novog posla ili unapređenja postojećeg.
  6. Kredit za kućanstva: Ovaj kredit se uzima za financiranje kućanskih potreba, poput popravka kuće ili kupnje nove kućanske opreme.
  7. Kreditna kartica: Kreditna kartica je plastična kartica koja se koristi za plaćanje robe i usluga te se na nju stavljaju određeni iznosi novca.