Zaboravili ste lozinku?   Zaboravili ste korisničko ime?

Pregled referenci

Klijenti o nama

Tvrtku Shimoda odlikuje visok profesionalizam koji se očituje kroz stručnost i kreativnost, brzu uslugu, poštivanje rokova i nadasve kroz jednostavnu, ugodnu i kulturnu komunikaciju.

Nada Rain
www.gknm.hr

Naslovnica CMS rješenja
CMS rješenja
CMS (Content Management System) je kao što mu samo ime kaže, sistem za upravljanje sadržajem. To bi konkretno značilo, da putem takvog sistema Vi možete samostalno mijenjati sadržaj na vlastitim Web stranicama. CMS rješenja najviše dolaze do izražaja na Web stranicama tipa portala, ali i na svim drugim tipovima Web stranica gdje je izražena potreba za učestalim mijenjanjem sadržaja.

Ukoliko ste imali prilike kontaktirati tvrtke koje se bave razvojem vlastitih CMS rješenja, vjerojatno ste upoznati sa činjenicom da su takva rješenja prilično skupa. Na svu sreću, postoje i tzv. Open Source CMS rješenja, koja su u pravilu besplatna. To nikako ne znači da su takva CMS rješenja u bilo kojem smislu inferiornija u odnosu na ove prve. Naprotiv, takva rješenja svojim mogućnostima daleko nadmašuju neka od komercijalnih i skupih CMS rješenja.

JoomlaU nastavku ćemo se zadržati na jednom takvom Open Source CMS rješenju, koje se svojom kvalitetom i mogućnostima uzdiglo iznad ostalih. Riječ je u Joomla CMS-u, CMS rješenju koje stručnjaci diljem svijeta iz godine u godinu proglašavaju najboljim Open Source CMS rješenjem.


Osnovne karakteristike Joomla CMS-a mogli bismo svesti na slijedeće:

  • Vrlo jednostavan za korištenje
  • Omogućuje lako i brzo upravljanje sadržajem (dodavanje novog sadržaja, mijenjanje i brisanje postojećeg)
  • Modularnost koja omogućuje proširivanje Web stranica novim i dodatnim mogućnostima
  • SEF (search engine friendly) adrese stranica koje omogućuju Googlu lakše snalaženje na Vašim stranicama, a samim tim i bolje rezultate (rang) kod pretraživanja
  • Višekorisnički rad koji omogućava ažuriranje Web stranica od strane više korisnika istovremeno
  • Vrlo jednostavno mijenjanje izgleda Web stranica putem sistema predložaka
 
Web dizajnWeb hostingCMS rješenjaJoomla CMSOptimizacija stranica za tražilicePrijavljivanje stranica na tražiliceIzrada Web stranica