Zaboravili ste lozinku?   Zaboravili ste korisničko ime?

Pregled referenci

Klijenti o nama

Tvrtku Shimoda odlikuje visok profesionalizam koji se očituje kroz stručnost i kreativnost, brzu uslugu, poštivanje rokova i nadasve kroz jednostavnu, ugodnu i kulturnu komunikaciju.

Nada Rain
www.gknm.hr

Web dizajn i izrada Web stranica
Web dizajn je danas najčešći sinonim za izradu Web stranica. Iako to ne bi smjelo u potpunosti tako biti, jer Web dizajn je samo dio procesa u izradi Web stranica, mi ćemo to ipak prihvatiti za potrebe ovog teksta i na taj način pojednostaviti priču oko ovog dijela naših usluga.

Ne bismo ovdje željeli zamarati sa edukativnim ili opširnim informativnim sadržajem o Web dizajnu, jer takve se informacije mogu pronaći svugdje na Internetu. Dovoljno je iskoristiti Google i ukucati "Web dizajn".

Ovdje bismo željeli istaknuti slijedeću činjenicu: Web dizajn je motor što nas pokreće. On za nas predstavlja izazov i tako se prema njemu i odnosimo. S druge strane, to od nas iziskuje praćenje trendova, prilagođavanje željema klijenata i što je najvažnije... razvijanje vlastite kreativnosti.

Cijene Web dizajna i izrade Web stranica variraju od projekta do projekta, a ovise o nekoliko aspekata. Orijentacijsku cijenu možete zatražiti putem upita za ponudu, a konkretnu cijenu dogovaramo sa klijentom prije početka izrade.

Faze u izradi Web stranica


Web dizajn, tj. izrada Web stranica, sastoji se od slijedećih koraka:

 • Analiziranje želja klijenta i ciljeva koji se žele postići izradom Web stranice
 • Prikupljanje materijala potrebnih za izradu Web stranica.
  Pod materijalom podrazumijevamo sve informacije i datoteke (tekst i fotografije) koje posjeduje klijent, a koje bi želio prezentirati na Web stranicama
 • Dizajn predloška (template-a) na temelju želja klijenta.
  Naravno, ukoliko klijent nema konkretnih želja u tom smislu, mi možemo vrlo lako ponuditi našu viziju dizajna, tj. izgleda budućih Web stranica. U stvari, najčešće je to bolje rješenje i ispravni način
 • Prezentacija dizajna i revizija istog od strane klijenta.
  Ovaj korak se izvodi tako da se dizajn identičan izgledu stvarnih budućih Web stranica, smješta na privremenu Web adresu poznatu samo klijentu i nama. Nakon što klijent pregleda dizajn, odlučuje da li je u redu, ili je potrebno nešto mijenjati.
 • Pretvaranje dizajna u Web stranicu
  U ovom koraku, postupkom "rezanja" dizajna i kodiranjem, nastaje Web stranica. Ona služi (uz dodatne modifikacije) kao predložak za izradu čitavog Web-a
 • Izrada Web stranica iz gore kreiranog predloška
  Ovaj proces podrazumijeva izradu svih fizičkih Web stranica, a tijekom procesa klijent vrši reviziju (ukoliko želi) kako bi mogao pravovremeno intervenirati ukoliko bi to bilo potrebno.
 • Puštanje Web stranica u promet, tj. aktivacija Web stranica
  Nakon što je izrada Web stranica gotova, kao i revizija od strane klijenta, stranice su spremne za aktivaciju. Ona se naravno radi u zadnjem koraku i nakon toga stranice su vidljive svima i nalaze se na vlastitoj domeni (vlastitoj Web adresi).
 
Web dizajnWeb hostingCMS rješenjaJoomla CMSOptimizacija stranica za tražilicePrijavljivanje stranica na tražiliceIzrada Web stranica