Zaboravili ste lozinku?   Zaboravili ste korisničko ime?

Pregled referenci

Klijenti o nama

Sa tvrtkom Shimoda smo od samog početka suradnje imali vrlo ugodan i korektan odnos. Tijekom izrade samih stranica g.Siniša je vrlo pažljivo saslušao sve naše želje i zamisli te nam se maksimalno prilagodio i ponudio najbolja rješenja. Pomogao nam je čak i oko izrade fotografija našeg prostora.

Jadranka Kos
www.amawa.hr

Naslovnica Optimizacija za tražilice
Optimizacija Web stranica za tražilice
Optimizacija Web stranica ili SEO (Search engine optimization) je složeni proces koji se najčešće odvija tijekom izrade Web stranica, a čiji je cilj postizanje što boljeg rangiranja kod Internet tražilica kao što je Google, Yahoo i ost. Optimizacija se može vršiti i na već postojećim Web stranicama, ali je svakako poželjno da to bude riješeno već tijekom same izrade stranice.

Najčešća zamka u koju upadaju vlasnici Web stranica su obećanja u stilu: Jamčimo Vam prvo mjesto na Googlu... ili Budite prvi na Internet tražilicama koristeći našu uslugu. To je besmislica i najčešće se ne radi o optimizaciji Web stranica već o plaćenim oglasima na Googlu, tzv. AdWords.

Optimizacija Web stranica vs Google Adwords


U čemu je dakle razlika između ove dvije metode?

  • U prvome redu, optimizacija Web stranica ima za cilj postizanje što boljeg ranga na tražilicama općenito. Dakle, ne samo Googla, već i ostalih tražilica. S druge strane, plaćeni oglas na Googlu (Google AdWords), pojavit će se samo na Googlu, ne i na drugim tražilicama.
  • Kvalitetna optimizacija Web stranica imat će za cilj bolji rang kod pretraživanja na dulji rok bez izdvajanja dodatnih financija, dok ćete Google AdWords plaćati po svakom kliku. Dakle, svaki klik na Googlu od Vas će uzeti nekoliko lipa (konkretna cijena ovisi o mnoštvu parametara) pa sve do prilično velikih cijena, koje su velikoj većini tvrtki neisplative.
  • Rezultati SEO optimizacije vidljivi su nakon određenog perioda (od tjedan dana pa sve do mjesec i više dana), dok su rezultati Google AdWords-a vidljivi praktički odmah.
  • Točne rezultate Optimizacije Web stranica ne može nitko predvidjeti (osim experata koji rade u Googlu), iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i činjenica da Google s vremena na vrijeme mijenja parametre po kojima vrši rangiranje. Nasuprot tome, rezultati Google AdWordsa mogu biti dosta precizno planirani.


Kao što je vidljivo, i jedan i drugi način imaju svoje prednosti i nedostatke.
Mi vršimo SEO optimizaciju Web stranica, ali posredujemo (pomažemo Vam) i kod Google AdWordsa. Ipak, preferiramo optimizaciju Web stranica, jer smatramo da se isplati izdvojiti u startu nešto više novaca, a zatim ubirati plodove optimizacije, nego plaćati Googlu za svaki klik na Vaš oglas.

Cijena optimizacije Web stranica za tražilice


Cijena optimizacije Web stranica sastoji se od sva aspekta. Prvi je inicijalna cijena, koja je fiksna i plaća se odmah nakon optimizacije, dok se drugi dio cijene plaća samo u slučaju da optimizacija Web stranica uspije. Prilično fer, zar ne? Ukoliko se sjećate, odmah na početku istaknuli smo da su konkretna obećanje kod optimizacije Web stranica prilično besmislena, stoga nema niti smisla naplatiti nešto što nitko nije u stanju obećati.

Inicijalna cijena iznosi 500 kuna (+PDV), dok preostali iznos ovisi o složenosti optimizacije i kreće se od 600 do 1.000 kuna (+PDV).

Ipak, s obzirom na dosadašnje iskustvo, optimizacijom Web stranica mogu se postići odlični rezultati u većini slučajeva i svakako je preporučamo na svim novim Web stranicama, kao i na postojećim stranicama koje ne zadovoljavaju u smislu optimizacije.
 
Web dizajnWeb hostingCMS rješenjaJoomla CMSOptimizacija stranica za tražilicePrijavljivanje stranica na tražiliceIzrada Web stranica